Training sociaal-emotionele vorming

 

Sinds een aantal jaren besteden we op onze school extra aandacht aan de sociaal-emotionele vorming van leerlingen in de vorm van een training. Iedere dinsdag ben ik vrij geroosterd van een groep en heb ik tijd om een leerling/leerlingen te begeleiden die op dit vlak wel wat extra aandacht verdienen. Dit kan zijn omdat ze bijvoorbeeld:

·         faalangstig zijn;

·         moeite hebben met vrienden maken;

·         nieuw zijn op school;

·         wat sterker in hun schoenen willen staan;

·         een moeilijke tijd doormaken enz.

Ze komen voor een periode van ongeveer 6 weken bij mij (vaak van vakantie tot vakantie) en we steken in op de specifieke behoeften van de leerlingen. We gebruiken allerlei methodes en materialen om op verschillende manieren iets aan te dragen. We doen veel in spelvorm, maar ook met tekenopdrachten, door gesprekken te voeren enz.

Op dit moment ben ik bezig met een opleiding tot gedragscoördinator. Zo wordt mijn basis nog sterker en breder. Ik werk inmiddels 20 jaar in het onderwijs, dus met de nodige ervaring op zak is dit een mooie en waardevolle verdieping.

We zijn heel trots op deze extra inzet op onze school. We merken dat de leerlingen de extra aandacht, de opdrachten, de spelvormen heel prettig vinden. Ze voelen zich beter, zitten door SEO beter in hun vel, voelen zich gehoord en gezien.

Frouktje Ammeraal
leerkracht groep 4 op donderdag en vrijdag
trainer SEO op dinsdag